آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس گفتگو | کد خبر: ۲۸۳۵۱۴۳
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۱ - ساعت ۱۸:۸
کارآفرین اسفراینی :

تلفیق مکانیک با هنر برای نان آوری خانواده ها/ دنبال علایق تان بروید

نجمه شبانی متولد ۱۳۶۴ متاهل صاحب دو فرزند و ساکن اسفراین  دارای مدرک کارشناسی مهندسی مکانیک از دانشگاه فردوسی مشهد و کارشناس ارشد طراحی پارچه و لباس از دانشگاه هنر تهران است که با تلفیق این دو رشته توانسته برای خود و 8 خانواده دیگر اشتغالزایی کند.
 تلفیق مکانیک با هنر برای نان آوری خانواده ها/ دنبال علایق تان بروید,

به گزارش سپهرآیین، در کارگاه این بانوی هنرمند اسفراینی، منسوجات بافت شامل پارچه های پالتویی ،مانتویی ،شال گردن و منسوجات دکوراتیو مانند شال مبل، رومبلی ،کوسن، پادری، قالیچه و انواع تزئینات دکوراتیو تولید می شود.

وی در سال ۹۷ در کنکور ارشد هنر در رشته طراحی پارچه دانشگاه هنر تهران پذیرفته شد و از پاییز ۹۷ کار بافت پارچه را آغاز کرد، به مدت دو سال تک نفره و در منزل این کار را انجام می داد و از تیر ماه ۹۹ به صورت رسمی با مجوز اداره میراث فرهنگی اسفراین، کارگاه بافت پارچه را در روستای فرطان افتتاح کرد.

این بانوی کار آفرین در ابتدا کار را با ۳بافنده شروع کرد و هم اکنون نیز ۸بافنده به صورت برون سپاری پارچه ها را در منزل برای وی تولید می کنند.

شبانی مشوق اصلی خود برای ادامه تحصیل و فعالیت در رشته پارچه بافی را همسرش عنوان کرد و گفت: همسرم وقتی دید به این کار علاقه دارم به اداره میراث فرهنگی شهرستان مراجعه کرد و با رئیس وقت آقای محمدی صحبت کرد و از سوی اداره میراث فرهنگی یک دستگاه بافت پارچه به صورت امانی در اختیار ما قرار گرفت.
 

وی ادامه داد:  با تشویق و همراهی همسرم این کار را گسترش دادم و به صورت کارگاه حرفه ای، پارچه‌هایی با کیفیت ویژه با الیاف طبیعی پنبه، پشم ،پشم شتر و ابریشم را تولید کردیم که هم کارآفرینی برای زنان شهرستان ایجاد شد و هم صنعت پارچه بافی که از قدیم در اسفراین رواج داشت را به شکل مدرن تر و به روزتر احیا کنیم و بتوانیم روزی شاهد گسترش و ارتقاء اش باشیم .

این بانوی کارآفرین اسفراینی افزود: هدف ما این است که کارگاهی که با سه نفر شروع شده را گسترش دهیم و گستره محصولات را افزایش دهیم .

وی هدف بزرگتر را ایجاد زنجیره تولید از  فرآوری ، تهیه، رنگ رزی، بافت و در نهایت تبدیل آن به محصول در کارگاهش ذکر کرد و گفت: افزایش تولید باعث اشتغال افراد بیشتری شده و باعث ارز آوری شود چراکه به فکر صادرات محصولات تولیدی هستم و در حال حاضر هم به صورت محدود  به ۲ الی ۳ کشور صادرات تک عددی داشتیم که می‌خواهیم این کار را گسترش دهیم تا روزی که این صادرات سهم عمده‌ای در شهرستان داشته باشد.

شبانی با بیان اینکه شرایط کرونا باعث شد که در زمان قرنطینه کارگاه تعطیل شود، اظهار کرد: تعطیلی کارگاه باعث شد که سفارش ها عقب بیافتد و تامین سفارشات دشوار شد و مجبور شدیم به مدت زیادی سفارش قبول نکنیم و بیکار بودیم.

 



وی ادامه داد: خوشبختانه کرونا در میزان سفارش و فروش ما تاثیر نداشت و هم اکنون سفارش هایی که از تک عددی شروع شده به پذیرش سفارش از گالری های بزرگ به صورت انبوه رسیده است.

 این بانوی کارآفرین اسفراینی خواستار حمایت مسئولان از کارگاهش شد و گفت: سال های گذشته اداره میراث فرهنگی بافنده ها را بیمه می کرد که باعث انگیزه، اعتماد و اشتیاق بافنده ها می شد اما هم اکنون بافنده ها به دلیل اینکه بیمه نمی شوند مایل به این که کار نیستند.

 شبانی تاکید کرد: این کار به دقت ،ظرافت و زمان زیادی احتیاج دارد و با توجه به تورم بازار ،درآمد این شغل کفاف یک زندگی را نمی دهد.

 وی با بیان اینکه ۱۲ سال بعد از دریافت آخرین مدرک تحصیلی‌اش در رشته مهندسی مکانیک ، دوباره شروع به تحصیل در یک رشته کاملاً غیر مرتبط (طراحی پارچه) کرد، گفت:  هدفم ایجاد یک کار و اشتغال برای خودم بود که بتوانم بدون نیاز به دیگران انجامش دهم و از آن کسب درآمد کنم و در این راه واقعاً تلاش کردم هم برای قبولی در کنکور و هم بعد از آن که در زمینه بافت پارچه با الیاف و طرح های مختلف در زمان ها مختلف وسایز  های مختلف تا بالاخره امروز به مرحله تولید رسیده و بازارش را پیدا کرده. امیدواریم به جایی برسیم که افراد بیشتری ما را بشناسند و بازار هدف مان بزرگتر شود.

وی گفت:  توصیه ام به افراد بیکار این است که فکر کنند به علایق شان و ببینند چه کاری از دستشان برمی آید و دنبالش بروند، مطمئناً موفق خواهند شد.

 

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد می پرسند که رشته تحصیلی‌ات چه ربطی به شغل فعلی‌ات دارد، در جواب آنها باید بگویم که ما از تحصیلات اولیه هم استفاده کردیم  و با استفاده از دانش مکانیک، دستگاهی چهار پداله (چهار ورد) طراحی کردیم که در عرض 1.5 پارچه ها را با طرح های بسیار متنوع می توانیم ببافیم.

وی گفت: این دستگاه در ایران دو پداله‌اش(دو ورد) موجود بوده و در واقع ما در ایران اولین تولید کننده این نوع دستگاه بودیم و در حال حاضر از این دستگاه ۵ عدد تولید شده و در آینده هم ۵ عدد دیگر تولید خواهد شد و امیدواریم با رفع نقص های این دستگاه بتوانیم در آینده به تولید انبوه برسیم.

انتهای پیام/حسن آبادی

خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی سپهرآیین، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال سپهرآیین درج شود.
 

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر


پایگاه خبری تحلیلی سپهرآیین